nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kyllingefilét med ovnstegte grønsager

½ aubergine
½ squash
1 lille løg
½ rød peberfrugt
2 store tomater
1 fed hvidløg
½ tsk timian
2 tsk olivenolie

2 stk kyllingefilét
2 tsk flydende margarine

1½ dl hønsebouillon
¾ dl appelsinsaft
1 tsk akaciehonning
¼ dl vand
1 spsk majsstivelse
1 knsp ingefær
1-1½ tsk sojasauce

2 stk brød

Aubergine og squash i skiver, løg i både, peberfrugt i strimler og tomater i skiver kommes i et smurt ovnfast fad. Grønsagerne drysses med hakket hvidløg, salt, peber og timian, og dryppes med olivenolie, hvorefter fadet stilles i ovnen ved 200° i 45 minutter. Efter 30 minutter tages fadet ud og grønsagerne blandes.

Kyllingefiléterne steges i margarine 7-8 minutter på hver side og krydres med salt og peber.

Bouillon koges sammen med appelsinsaft. Honning og vand udrørt med majsstivelse tilsættes, ingefær piskes i, og sovsen koges et par minutter inden den smages til med salt, peber og sojasauce.

Serveres med brød.

fil xfjerkrae appelsinsovs
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.343 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 35 g 26%
Kulhydrat 61 g 44%
Fedt 19 g 30%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 60 g brød pr. person.

Kontrollér at kyllingefiléterne er gennemstegte ved at prikke i dem med en gaffel og se efter, at kødsaften er klar og gennemsigtig.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fjerkrae/fjer128.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.