Sundhed

Hvorfor gå til psykoterapi?

Psykoterapi kan godt lyde voldsomt, men det er noget, som kan gavne mange forskellige mennesker. I alt enkelthed handler psykoterapi om at hjælpe folk med at komme videre, når deres liv føles hårdt. Dog kan der også være mange andre grunde til, at man ville starte et forløb hos en psykoterapeut.

Hvilke grunde kan få en til starte et forløb hos en psykoterapeut?

Som nævnt før kan der være mange forskellige grunde til, at man kan vælge at starte et forløb hos en psykoterapeut. Man behøver ikke at have en diagnose for at kunne finde hjælp. Dog bliver psykoterapi mest brugt til at hjælpe med problemstillinger som kan forværre ens livskvalitet.

Det kan både være sindslidelser, hvor man har en diagnose, såsom OCD, depression, stress, angst osv. Det kan også sagtens være for at bearbejde en traumatisk episode, som man stadig tænker meget på. Der er også nogen som vælger psykoterapi til at hjælpe dem med deres stress eller mobning. Du kan også bruge psykoterapi til at hjælpe dig med at udvikle dig som person.

Hvordan foregår psykoterapi?

Psykoterapi kan godt lyde skræmmende, men det er det overhovedet ikke. Der er ikke nogen voldsomme metoder som bliver taget i brug. Psykoterapi er langsigtet øvelser, hvor man arbejder på sig selv. Der bliver hverken brugt medicin eller diagnoser til at hjælpe dig med at komme videre. Psykoterapi er i alt enkelthed samtaleterapi, hvor du og din terapeut prøver at arbejde med, hvilke ting du tænker og føler. Der findes forskellige grene af psykoterapi, som hver arbejder en lille smule anderledes, men grundideen er for det meste det samme.

Når du starter et forløb hos en psykoterapeut, så skal I først arbejde med, hvorfor du er begyndt et forløb. Selvom det er svært for mange at snakke om, så er det vigtigt at åbne op for sin terapeut. Hvis de ikke ved, hvilke tanker og følelser du har, så kan de ikke hjælpe dig på den måde, som du har brug for. De hjælper dig med at identificere mønstre i din adfærd og tanker, så du selv kan blive bedre til at mærke og se, om du er på vej ned i et hul. Psykoterapi handler altså om støtte, hvilket er hvorfor, det er vigtigt, at du er god til at lukke din terapeut ind, selvom det måske kan tage lidt tid. Du kan finde mere information hos Terapi Horsens.