Uncategorized

Planlægger du et event? Dette skal du være opmærksom på

Et event kan være mange ting; et cykelløb, en festival, et maratonløb, et motorløb – det er kun fantasien, der sætter grænserne. Et event er dog en større begivenhed, hvor der oftest samles mange mennesker på et sted. Derfor er da der også en række regler, man som afholder af eventet skal være opmærksom på.

Læs med herunder og bliv klogere på hvad du skal være opmærksom på, når du skal afholde et event.

Der skal være adgang til førstehjælp

Selvom man selvfølgelig gerne vil undgå det, så er der desværre altid en risiko for, at nogle bliver dårlige eller kommer til skade, når der er mange mennesker samlet på et sted. Det er derfor vigtigt, at man skaber et område, hvor folk kan komme og få hjælp af samaritter og førstehjælp.

Her kan man f.eks. hyre European Ambulance Service, som netop tilbyder at være samaritter eller stå klar med en ambulance til forskellige events. Hvis dette kunne være noget for dig og dit event, så kan du læse mere om privat sygetransport her.

I forbindelse med sikkerheden ved ens event kan det også være en god ide at lave en såkaldt risikovurdering. Her overvejer man alle mulige scenarier, hvor noget kan gå galt, og mennesker kan komme til skade. På denne måde er man klar på at kunne løse disse evt. problemer, hvis de skulle opstå.

Sammensæt det rigtige team

Når du planlægger dit event, så er det enormt vigtigt, at du får sammensat et godt team, som har forstand på at planlægge de forskellige dele af eventet. Et event skaber nemlig ikke sig selv, og et godt et af slagsen har altid dygtige arrangører bag sig.

Nogle af de ting, som man bør overveje at finde folk til at få styr på, er bl.a.:
– Forvaltning af stedet til eventet.
– Leje af musik og udstyr.
– Underholdning.
– Reklame og PR.
– Sponsorere af eventet.
– Frivilligt arbejde.

Skaf de rigtige licenser

Når du skal afholde et event, så kan det blive nødvendigt at skaffe nogle licenser og tilladelser, førend at det bliver lovligt at afholde eventet. Dette er især tilfældet, hvis eventet kommer til at indeholde alkohol, gambling og/eller underholdning.

Det er altid en god ide at søge om disse licenser i god tid, da det kan tage noget tid af få dem godkendt. Det ville være surt at gøre det for sent, og så f.eks. ikke være i stand til at måtte servere alkohol til en festival.